Vochtige kelders

Waarom raakt een kelder vochtig?

Een kelder bevindt zich deels of volledig onder het grondniveau. Daardoor staat hij voortdurend in contact met de vochtige ondergrond. Wanneer de keldermuren of vloer niet voldoende waterdicht zijn, dringt grondvocht vroeg of laat binnen.

Een vochtige kelder is een veelvoorkomend probleem, vooral bij oudere woningen of gebouwen waar de kelder oorspronkelijk niet als leefruimte bedoeld was.

Hoe herken je een natte kelder?

Vochtproblemen in de kelder

Zeker bij regenweer kan de situatie snel verergeren.

Oorzaken van keldervocht

Soms is het een combinatie van factoren.

Oplossingen voor een vochtige kelder

Kelderdichting via binnenbekuiping

Vochtproblemen in de kelder

Dit is een techniek waarbij de keldermuren (en indien nodig de vloer) langs de binnenzijde waterdicht worden gemaakt. Eerst worden losse of beschadigde lagen verwijderd, daarna wordt een meerlagig systeem van cementering en vochtwerende coatings aangebracht.

Andere mogelijke maatregelen

Opgelet: injecteren van muren in een natte kelder is meestal niet aangewezen. In een kelder staan muren vaak onder waterdruk, waardoor het injectiemiddel niet goed uithardt.

Is kelderventilatie voldoende?

Bij lichte vochtproblemen kan betere ventilatie tijdelijk helpen, vooral als condensatie het probleem is. Maar bij structureel binnendringend grondvocht is ventileren onvoldoende. Een waterdichte kelder vereist in dat geval een technische oplossing.

Wil je geholpen worden door een professionele partij? Wij brengen je graag in contact met een ervaren specialist die jouw vochtprobleem op een correcte manier kan aanpakken.

Neem contact op